© Rootsville.eu

Tas Cru (US)
tiltle: Live
music: Blues
release date: september 27, 2024
label: Subcat Records
info artist: Tas Cru


© Rootsville 2024


Tegenwoordig toert Tas uitgebreid door de VS en internationaal in Europa en Canada. Hij heeft opgetreden en opgenomen met talloze bluesgrootheden en heeft opgenomen met tijdgenoten zoals Mike Zito, Bruce Katz, Victor Wainwright, Anne Harris en Anthony Geraci. Tas Cru is ook ontvanger van de Blues Foundation Keeping the Blues Alive Award.

Cru is een doorgewinterde artiest en entertainer. Hij weet hoe hij een publiek moet lezen. Op intuïtie past Cru zijn sets ter plekke aan om ervoor te zorgen dat hij ze bereikt. Hoewel dit een vaardigheid is die hij heeft opgedaan door jarenlang optreden, geeft het hebben van een repertoire van ruim 100 originele nummers om uit te putten hem zeker een voorsprong op de meeste anderen.

Cru is het meest bekend als bluesartiest, maar zijn nummers laten zien dat hij echt een rootsmuziek-eclecticus is die weigert zich aan één genre te binden. Vanuit Central New York treedt hij op in verschillende formaten, variërend van een begeleidingsband met zes leden tot akoestische solo. Hij zingt en bespeelt een breed scala aan gitaren - thuis op zowel elektrische, akoestische, resonator- als sigarenkistgitaren en staat erom bekend af en toe een beetje mondharmonica toe te voegen. Tas maakte zijn stempel op de blueswereld als oprichter en gastheer van zijn Tas Cru Annual Rum Boogie Jam (2008 - 2023) tijdens de International Blues Challenge van de Blues Foundation in Memphis. Hij is een ontvanger van de prestigieuze Keeping the Blues Alive Award van de Blues Foundation. Tas toert uitgebreid door de VS en internationale tournees omvatten Europa en Canada. Tas is een door Delaney Guitars (Austin TX) onderschreven artiest en is getekend bij Subcat Records, Syracuse NY. Tas Cru is een BMI-artiest en wordt vertegenwoordigd door Anne Bello Productions en in Europa door Martin Scheschonka.

Voor dit album was het logisch om op te nemen met de actieve roadband. Deze crew toerde de hele zomer en herfst van ’23 samen en het klikte, vooral als het erop aankwam. Zangeres Mia (Mary Ann) Casale is bekend bij fans. Je hebt haar op alle studioalbums van Tas gehoord. Live brengt haar rijke stem een ​​bepaalde warmte in deze nummers en ongetwijfeld zorgt Mia voor dat vleugje klasse! Tom Terry (bas/) heeft een cv met optredens bij Jason Ricci, Chris O’Leary, Alexis P. Suter en Paul Nelson. Zijn “rock and roll”-bravoure brengt veel energie in deze nummers. Phil Diiorio’s krachtige drumwerk en vocale kracht tillen deze nummers naar een hoger niveau. De chops van toetsenist Scott Ebner zijn doordacht en afgemeten, maar als het tijd is om te knallen, zegt hij: “Ga uit de weg!” Dus hier is het dan: de band reist door de sonische heuvels en valleien met deze tien door fans gevoede nummers, de meest geliefde en door de fans gekozen nummers.

Het is geen verrassing dat de nummers allemaal ruw en wild zijn en zich op de stenen kant van het hek bevinden. De stal wordt omver geblazen door 'Dat Maybe van de Blues Music Award genomineerde Simmered & Stewed (2017), gevolgd door twee van Riffin' the Blue uit 2023: de gospel-blues Stand Up! en pianorollende 'Brown Liquor Woman'. Mia neemt de teugels in handen op Have a Drink van Memphis Song (2018) en dan leidt Scott Ebner de weg in Take Me Back to Tulsa, het langst bestaande nummer op Tas' toursetlist van You Keep the Money (2014). Een stuiter terug naar Simmered & Stewed voor Grizzle n' Bone en vervolgens naar Memphis Song voor de funky One-Eyed Jack, gevolgd door nog twee, de titeltrack en Drunk Half the Time, van You Keep the Money. De afsluiting is een andere gospel-blues die mede is geschreven door Mia. Heal My Soul wordt door fans gezien als het beste Tas Cru feelgoodnummer aller tijden en brengt ons na een geweldige sessie en een lange dag vol ronddwalen door de wijdse sonische ruimtes weer thuis!


tracks:

01. Dat Maybe (2:59)
02. Stand Up! ( 3:52)
03. Brown Liquor Woman (3:36)
04. Have a Drink (3:24)
05. Take Me Back to Tulsa (6:18)
06. Grizzle n’ Bone (3:42)
07. One Eyed Jack (4:47)
08. You Keep the Money (4:21)
09. Drunk Half the Time (4:44)